Γκοφρέ (Deboss)

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΚΟΦΡΕ (DEBOSS)

Το γκοφρέ (deboss) είναι μια τεχνική, η οποία πραγματοποιείται με ένα θηλυκό και ένα αρσενικό κλισέ. Χρησιμοποιεί θερμότητα και πίεση για να δώσει μια αίσθηση βύθυσης ενός σχεδίου στην επιφάνεια της κάρτας. Αυτή η τεχνική υψηλών προδιαγραφών μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις premium και πολυτελείς μας κάρτες, για να προσθέσετε περισσότερη ευκρίνεια και διάσταση στο σχέδιό σας. Το γκοφρέ είναι ένα δυναμικό χαρακτηριστικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του για να δημιουργήσει μια κομψή εμφάνιση, χωρίς τη χρήση περαιτέρω φινιρίσματος, για μια πιο απλή εμφάνιση. Βέβαια, για πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις, μπορούμε να εφαρμόσουμε registered deboss, όπου στο γκοφρέ εφαρμόζεται ένα άλλο χαρακτηριστικό εκτύπωσης, όπως η μεταλλοτυπία ή η εκτύπωση με μελάνι. Το γκοφρέ δεν πρέπει να συγχέεται με το letterpress, μια παρόμοια τεχνική με την οποία εφαρμόζεται μελάνι και πίεση ταυτόχρονα. Αντιθέτως, το γκοφρέ είναι ένα ξεχωριστό βήμα που επιδέχεται επιπρόσθετα χαρακτηριστικά εκτύπωσης, εφόσον το επιθυμείτε, όπως η μεταλλοτυπία ή η εκτύπωση με μελάνι. Το γκοφρέ επιδιώκει την πίεση μόνο μέχρι τη μέση της κάρτας, έτσι ώστε να μην αφήσει ένα πλήρες αντίστροφο ανάγλυφο στην αντίθετη πλευρά. Ωστόσο, ενδέχεται να δημιουργηθεί κάποια λεπτή αποτύπωση στην άλλη όψη.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

● Κάποιες ιδιάζουσες λεπτομέρειες ενδέχεται να χαθούν με το γκοφρέ. Επικοινωνήστε με την ομάδα πωλήσεων, εάν έχετε πολύ λεπτομερή σχεδιασμό, ώστε να αξιολογήσουμε εάν είναι εφικτή η εφαρμογή του.
● Μικρά σημάδια πίεσης ενδέχεται να παραμείνουν στην πίσω όψη της κάρτας. Η έκτασή τους εξαρτάται από το πάχος και την πυκνότητα του χαρτονιού, καθώς και από την επιφάνεια της σχεδίασης που πρόκειται να εφαρμοστεί.
Το γκοφρέ διατίθεται μόνο σε κάρτες από χαρτόνι, εκτός από τις ακόλουθες: Luxury Soft Suede, Premium Silk Laminated ή Premium Uncoated και όλες τις κλασικές κάρτες.
Το γκοφρέ μπορεί να συνδυαστεί με μεταλλοτυπία, εκτύπωση offset, μεταλλικό και λευκό μελάνι.
Το γκοφρέ είναι ιδανικό για σχέδια με τουλάχιστον 2mm ζώνη ασφαλείας ανάμεσα στο γκοφρέ και στα άλλα στοιχεία των κλισέ. Αυτός ο κανόνας τίθεται για να διασφαλίσει ότι το γκοφρέ είναι όσο το δυνατόν σαφέστερο και λεπτομερέστερο και για να αφήσει τον υπόλοιπο χώρο ανεπηρέαστο.
Το γκοφρέ πρέπει να έχει ζώνη ασφαλείας 2mm ανάμεσα στο ανάγλυφο και στη μεταλλοτυπία ή στο βάψιμο στο σόκορο.
Το γκοφρέ υπόκειται σε υπερμεγέθεις πλάκες.