ΒΑΘΥΤΥΠΙΑ (EMBOSS)

TI EINAI H ΒΑΘΥΤΥΠΙΑ (EMBOSS)

Η βαθυτυπία (emboss) είναι μια μοναδική και ενδιαφέρουσα διαδικασία, η οποία πραγματοποιείται με ένα θηλυκό και ένα αρσενικό κλισέ. Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, το χαρτί περνάει ανάμεσα στα 2 κλισέ και συμπιέζεται, δημιουργώντας μια υπερυψωμένη λεπτομέρεια από τη μία πλευρά της κάρτας, λόγω της ώθησης που υφίσταται από την άλλη. Αυτό το φινίρισμα δημιουργεί ένα εντυπωσιακό τρισδιάστατο αποτέλεσμα, το οποίο είναι ορατό από οποιαδήποτε οπτική. Στην πίσω όψη του ανάγλυφου, όπου το σχέδιο έχει υποστεί πίεση, προκύπτει μια αντίστροφη εντύπωση – παρόμοια με αυτή του γκοφρέ (deboss). Η βαθυτυπία (emboss) μπορεί να συνδυαστεί με μεταλλοτυπία ή μελάνια ή μπορεί να παραμείνει ως έχει, δηλ. να μην χρησιμοποιήσει περαιτέρω φινίρισμα, για μια πιο απλή εμφάνιση. Η προσθήκη του ανάγλυφου είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αναβαθμίσετε την επαγγελματική σας κάρτα!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

● Η βαθυτυπία (emboss) είναι ιδανική για σχέδια με τουλάχιστον 2mm ζώνη ασφαλείας ανάμεσα στο ανάγλυφο και στα άλλα στοιχεία των κλισέ. Αυτός ο κανόνας τίθεται για να διασφαλίσει ότι το ανάγλυφο είναι όσο το δυνατόν σαφέστερο και λεπτομερέστερο και για να αφήσει τον υπόλοιπο χώρο ανεπηρέαστο.
Η βαθυτυπία θα αφήσει μια εντελώς αντίστροφη εντύπωση στην άλλη πλευρά της κάρτας. Ωστόσο, εσείς επιλέγετε ποια πλευρά θα υποστεί ανύψωση και ποια πλευρά θα υποστεί βύθιση!
Τα συμμετρικά σχέδια λειτουργούν εξαιρετικά καλά με τη βαθυτυπία.
Πρόσθετες δυνατότητες εκτύπωσης, όπως η μεταλλοτυπία, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στη μία πλευρά του ανάγλυφου.
● Η Custom Βαθυτυπία, όπου η τεχνική εφαρμόζεται πριν κολλήσετε μαζί ένα διπλό ή τριπλό χαρτόνι, βοηθά στο να αποφευχθεί η αντίστροφη τύπωση στην πίσω όψη. Ωστόσο, αυτό είναι διαθέσιμο μόνο σε συγκεκριμένα χαρτόνια και με επιπλέον χρέωση. Ανατρέξτε στις σελίδες των καρτών μας για να δείτε εάν αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη στην κάρτα της επιλογής σας.
● Η βαθυτυπία διατίθεται μόνο σε χαρτόνι. Συνίσταται χαρτόνι άνω των 500 GSM.
Η βαθυτυπία πρέπει να έχει ζώνη ασφαλείας 2mm ανάμεσα στο ανάγλυφο και στη μεταλλοτυπία ή στο βάψιμο στο σόκορο.
Η βαθυτυπία υπόκειται σε υπερμεγέθεις πλάκες.