ΜΕΤΑΛΛΟΤΥΠΙΑ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΟΤΥΠΙΑ (FOIL STAMPING)

Η μεταλλοτυπία (foil stamping) είναι ένα από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά εκτύπωσης. Πρόκειται για την εφαρμογή μετάλλου στην κάρτα, χρησιμοποιώντας θερμότητα και πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ένα μεταλλικό φινίρισμα υψηλής ποιότητας. Για αυτό το φινίρισμα πρέπει να δημιουργηθεί ένα μοναδικό κλισέ για κάθε παραγγελία. Η μεταλλοτυπία μας διατίθεται στα ακόλουθα χρώματα στις premium και πολυτελείς επαγγελματικές μας κάρτες: κανονικό ή ματ χρυσό, κανονικό ή ματ ασημί, μαύρο, λευκό περλέ, καθαρό λευκό, κόκκινο, τριανταφυλλένιο ροζ, θερμό ροζ, ανοιχτό μπλε, σκούρο μπλε, πράσινο, μη μεταλλικό πράσινο, ροζ χρυσό και χάλκινο. Τα ακόλουθα χρώματα μεταλλοτυπίας είναι διαθέσιμα στις κλασικές και πλαστικές επαγγελματικές μας κάρτες: Χρυσό, Ασημί και Μαύρο. Η μεταλλοτυπία μπορεί εύκολα να συνδυαστεί με γκοφρέ (deboss), βαθυτυπία (emboss) ή εκτύπωση offset για να δημιουργήσει μια καλαίσθητη εμφάνιση υψηλών προδιαγραφών. Τα χρώματα που θα επιλεγούν μπορούν να τοποθετηθούν σε στρώσεις για να δημιουργήσουν μια λαμπερή κολάζ εμφάνιση.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Ο συνδυασμός της μεταλλοτυπίας με τη βαθυτυπία (emboss) μπορεί να οδηγήσει στο τρίψιμο του μετάλλου, λόγω αυξημένης τριβής.
Η μεταλλοτυπία πολλαπλών χρωμάτων σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους μπορεί να οδηγήσει σε ελαφρές μετατοπίσεις της ευθυγράμμισης, λόγω της μοναδικής διαδικασίας που ακολουθεί η μεταλλοτυπία.
Η μεταλλοτυπία ενδέχεται να έχει ελαφρές αλλαγές ευθυγράμμισης, όταν συνδυάζεται με εκτύπωση offset.
Το ελάχιστο μέγεθος γραμματοσειράς για τη μεταλλοτυπία είναι 10PT.
Το λευκό μέταλλο τείνει να έχει ασυνεπή άκρα. Εναλλακτικά, σκεφτείτε το ασημί ματ μέταλλο ή το λευκό μελάνι.
Σε σημεία του σχεδίου με πολύ λεπτομέρεια μπορεί αναπόφευκτα να δημιουργηθεί υπερχείλιση.
● Στη μεταλλοτυπία δεν καθίσταται δυνατός ο χρωματικός συνδυασμός.